Skip to main content

Välkommen till ett boende med hjärtat i fjällupplevelsen

Det är något unikt med fjällen. Luften, doften, vyerna. Sadelgårdarna är byggda utifrån visionen att skapa det perfekta fjällboendet. Husen är byggda av timmer för att ge en genuin fjällkänsla där naturen följer med in.
Sadelgårdarna ligger i hjärtat av Åre Sadeln på två tomter med mycket naturområden runt omkring och sagolik utsikt. Utanför dörren finns skidåkningen, längdspåren, vandringen, cyklingen och hela naturupplevelsen. Inomhus finns alla de finesser som gör livet enkelt under semestern men också genomtänkta lösningar för ett vackert och gemytligt boende. Husen byggs utifrån kvalitet, naturliga material och en äkta hantverkstradition. Det skapar ett boende som åldras vackert och som står sig i generationer.
Välkommen till Sadelgårdarna
Om projektet
  • Två hus med fyra lägenheter vardera
  • Markplan: 4 rum på ca 81 kvm
  • Etagevåning: 5 rum på ca 128 kvm
  • Tillträde december 2017 respektive hösten 2018
Den arkitektoniska visionen - Ett hem anpassat för Årefjällen
- Vår vision var att skapa en plats för skid- och fjällentusiaster i alla åldrar, en sammanhållen arkitektur som tar utgångspunkt i ett genuint träbyggande och en byggnad som upplevs harmonisk och väl genomtänkt. En arkitektur som skapar en egen identitet men som också är väl anpassad till terrängen och den fjällnära miljön.
- Vi ville skapa ett boende med omsorg kring den byggda detaljen, med kärlek till hantverket och med fokus på arbetet med trä och sten. Robust men ändå förfinat med material som åldras med värdighet. Vi har lagt stor vikt vid att kombinera och använda solida material i modern och traditionell stil. Den röda tråden har varit kvalitet och funktion. Vi har genomgående hög standard på material och inredning genom att alltid välja det gedigna, äkta och naturliga.
Hans Aldefelt och Daniele Balzanetti, Sweco Architects
Genomtänkta planlösningar
Sadelgårdarna består av två hus som ser likadana ut. På markplan finns två lägenheter om cirka 81 kvm och däröver två lägenheter i etage om cirka 128 kvm. Lägenheterna ska vara en plats att njuta, umgås och bara få vara i. Därför har mycket tid har lagts på att optimera planlösningarna. Resultatet är planlösningar med fokus på stora gemensamma ytor, spatiösa sovrum och gott om förvaringsytor.
En kamin har placerats mellan kök och vardagsrum för att sprida ljus och värme i hela storstugan. I ett av badrummen finner du en härlig bastu att njuta av efter en heldag på fjället. Dessutom finns tvättmaskin, torktumlare och torkskåp för hantering av blöta eller smutsiga kläder. Varje lägenhet har också tillgång till ett skidförråd med en avgränsad ägardel.

Mer information >>
• Uppvärmt skidförråd med separat ägardel
• Balkong på 10 kvm i bästa solläge
• Rymlig hall med förvaring och torkskåp
• Tilltagen storstuga för ordentliga sociala ytor
• Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum
• Kamin som sprider värme och ljus i hela storstugan
• Master Bedroom med ordentligt tilltagen förvaring
• Badrum med bastu
• Torktumlare och tvättmaskin
• Extra WC
• Parkeringsplats med eluttag
Trä, sten och färger som skapar naturlig harmoni
Vi har noggrant valt ut material som passar in i arkitekturen och området, som håller länge och som åldras på ett vackert sätt. Därför har naturmaterial av hög kvalité varit det självklara valet. I största mån försöker vi hitta material som härstammar lokalt från Jämtland, som passar i en fjällnatur och som har liten påverkan på miljön.
Det första du lägger märke till när du kommer in i någon av lägenheterna är de kraftiga och gedigna timmerväggarna och de breda liggande panelerna. Golven är av naturliga material som granitkeramik och breda ektiljor som handskrapats och borstats. I köket har vi satsat på vitvaror och köksskåp av hög kvalitet så som t.ex. Miele och Marbodal. Såväl invändigt som utvändigt går robust stensättning igen på murar och socklar och ger tillsammans med panelen och golven ett rustikt men också elegant intryck.
Nyckelfärdig möbleringslösning – för din bekvämlighet
Vi tycker att man ska kunna lägga sin fritid på det som ger energi och glädje. Därför har vi tagit fram en möbleringslösning som du kan ta del av om du direkt vill kunna njuta av ditt nya hem och slippa lägga tid på att hitta rätt möbler och hantera inflytt. Tillsammans med Permia Inredningar AB som specialiserat sig på inredningar till fjällhem har vi tagit fram ett skräddarsytt och rabatterat grundpaket för lägenheterna som passar perfekt för så väl livet i fjällen som husets arkitektur och atmosfär.
Så fungerar uthyrning

Många som köper boenden i Åre med omnejd väljer att hyra ut sitt boende under perioder. Du kan välja om du vill hyra ut själv eller om du vill använda någon av de lokala aktörerna för att få hjälp med till exempel förmedling och städning.

Kontakta de olika aktörerna för att höra mer om hur uthyrning fungerar hos dem och vad de erbjuder.

Skistar Ägarservice: SkiStar.com 0647-177 30

Åre Accommodation: ThisisAre.com 0647-520 21

Björnberget – Genuina fjällboenden med hjärtat i fjällupplevelsen
Förälskelsen i byn, fjället och atmosfären lade för mer än 30 år sedan grunden till familjeföretaget Björnberget Åre. Vi startade med syfte att erbjuda fler familjer ett långsiktigt fjällboende där man skulle kunna njuta av natur och upplevelser i generationer.
Visionen är att skapa helt nya områden från skogsmark till färdiga bostäder för att kunna utveckla en genomtänkt och gemytlig plats anpassad för att få ut det mesta av fjällupplevelsen. Vi vill utveckla områden och bygga fastigheter som både vi och våra barnbarn kan vara stolta över och trivas i. Därför lägger vi stor vikt vid att skapa områden och byggnader med arkitektonisk harmoni utifrån tradition och natur samt att utveckla byggnader med kvalitet och långsiktighet i åtanke. Lägenheterna kännetecknas av modern funktionalitet blandat med rustika former och fjällkänsla. Därtill har extra omtanke har lagts på att skapa hus som både är estetiskt tilltalande och som passar aktiva personers behov.