Skip to main content

Det började med en förälskelse

Förälskelsen i Åre, fjället och atmosfären lade för mer än 30 år sedan grunden för Björnberget Åre. Det började med att en familj fastnade för Årefjällens gemenskap, äventyr och livsglädje. Några år senare startade de familjebolaget Björnberget Åre med syfte att kunna erbjuda fler familjer ett eget boende i Norra Europas bästa skidort - fjällboenden där man skulle kunna njuta av natur och upplevelser i generationer.Visionen om det perfekta fjällboendet

Vi vill vara samhällsbyggare i fjällmiljö och skapa områden som både vi och våra barnbarn kan vara stolta över och trivas i. Vi utvecklar långsiktigt attraktiva områden där den aktiva människan kan leva och trivas nära den unika fjällnaturen i generationer. Vår ambition är att skapa helt nya områden från skogsmark till färdiga bostäder där människor kan njuta och vara en del av den omgivande naturen. Därför lägger vi också stor vikt vid att skapa områden och byggnader med arkitektonisk harmoni utifrån tradition och natur och byggnader skapade med kvalitet och långsiktighet i åtanke.

Vårt arbete utgår alltid får fyra grundstenar:
  • Övergripande ansvarstagande. För att kunna kalla oss samhällsbyggare behöver vi tänka bredare och större. Vi ser inte bara till den enskilda bostaden utan försöker se till omgivningen, infrastruktur och hur man skapar en gemytlig atmosfär m.m.
  • Långsiktighet och kvalitet. Vi letar efter de bästa lägena, arbetar med de skickligaste entreprenörerna och använder naturmaterial med modern byggteknik för hög kvalitet. Det tar lite längre tid men resultatet håller i generationer.
  • Arkitektonisk harmoni med tradition och natur. Vi tror att ett attraktivt område är ett som passar in i den omgivande naturen, som tar hänsyn till ortens arkitektoniska tradition och som lägger vikt vid att skapa en enhetlig och gemytlig karaktär.
  • Bekväm och aktiv livsstil. Vi vill att man ska kunna fokusera på det som är viktigt i våra områden. Därför verkar vi för att göra bergets aktiviteter lättillgängliga året om och att skapa möjligheter för att umgås med sina nära och kära.

Hållbarhet

Vi värnar om fjällen och om människor. Fjällens unika och storslagna natur är av extra vikt idag när människor behöver få komma bort från stressen och koppla av. Därför vill vi skapa boenden där man kan få bara vara och njuta av naturen. Samtidigt vill vi också att våra barnbarn i framtiden ska känna samma stolthet över det som vi skapar som vi gör idag. Det kräver ett långsiktigt tänkande och ett ansvarstagande. Vi försöker arbeta utifrån många olika perspektiv för att bevara den unika fjällnaturen och minimera påverkan. Till exempel lägger vi tid på att noggrant tänka igenom våra projekt och planera innan vi sätter spaden i marken. Det minskar även materialspill och extraarbete med maskiner och dylikt. Vi är även noggranna i våra materialval. Vi väljer naturmaterial av högkvalitet som både står sig länge och minimerar miljöpåverkan i produktionen. Boendena måste vara hållbara och av gedigen kvalitet för att stå sig i generationer och bidra till att fjällen fortsätter att vara den vackra naturupplevelse som det är idag.

Vill du arbeta hos oss?

Vi är alltid intresserade av kunniga, ambitiösa och prestigelösa personer med en stor passion för fjällen och Åre. För att passa hos oss bör man också värdesätta kvalitet, ansvarstagande och natur. Stämmer det in på dig? Hör gärna av dig till oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.